2020. március 3., kedd

Junior Világbajnokság 2020 előzetes

Robogunk a szezon vége felé és holnap már kezdődik is a juniorok világbajnoksága, íme tehát egy kis előzetes esélylatolgatás a versenyről:

A fiúk versenyében induló lesz a japánok részéről a junior Grand Prix Döntő győztese, Shun Sato, valamint a Négy Kontinens Bajnokság bronzérmese és az Ifjúsági Téli Olimpia idei győztese, Yuma Kagiyama, akiktől jó eredményekre lehet számítani abban az esetben, ha hozzák azt, amit tudnak. Az oroszok részéről nemrégi hír, hogy visszalépett a versenytől Eteri Tutberidze tanítványa, a JGPF érmes Daniil Samsonov, növekedés okozta ízületi fájdalmak miatt, így helyette az idei junior GP-n 3. és 4. helyezett Ilya Yablokov indul majd. Az orosz részről induló lesz még a junior GP versenyeken egy ezüstöt és aranyat szerző Petr Gumennik, valamint a JGPF ezüstérmese és két JGP aranyat nyerő Andrei Mozalev. A kanadiak részéről Joseph Phan (JGP 5. és 6. hely), valamint a kanadai bajnokságot szintén sérülés miatt kihagyó Stephen Gogolev, aki nemrégiben a Bavarian Open junior versenyén indult el és amit meg is nyert - igaz, a korábban négyfordulatosokkal teletűzdelt kűrjében ezúttal csak triplák voltak. Az amerikaiak részéről a legnagyobb sikert a talán legidősebb induló, Andrew Torgashev lesz. Az olaszok részéről Daniel Grassl-re is mindenképp érdemes lesz odafigyelni.
Sokan terveznek majd négyfordulatos ugrásokat a kűrben, van, aki többet is, így a fiúknál egészen biztos, hogy nagy versenyre van kilátás.

A lányok versenyében három Tutberidze-tanítvány, a junior GPF győztes Kamila Valieva, a JGPF bronzérmes Daria Usacheva, valamint a JGP versenyeken egy 4. és 3. helyet szerző Maiia Khromykh indulhat majd - utóbbi azok után, hogy az egyébként nemzetközileg idén sikeresebb Kseniia Sinitsynának nem úgy sikerült a junior orosz nemzeti bajnokság, így az idei junior VB keretbe nem került be. Közülök egyértelműen a négyfordulatos Toe-loopot is ugró Valieva a legesélyesebb. Az amerikaiak részéről a JGPF ezüstérmes Alysa Liunak van a legtöbb esélye jó eredményt elérni, míg Japánt a nemzeti bajnokság bronzérmese, Tomoe Kawabata (két 5. hely a JGP sorozatból), és a Liuhoz hasonlóan már tripla Axelt tudó Mana Kawaba fogja képviselni. Koreát a kép JGP győzelemmel büszélkedhető Haein Lee fogja majd képviselni, akire szintén érdemes lesz majd figyelni. A kanadaiak részéről Alison Schumacher és Kaya Ruiter indulhat majd. Rajtuk kívül indul még például a nemrégiben egyre jobb formában levő, az Európa-bajnokságon 8. helyet elérő olasz Alessia Tornaghi is, vagy a lengyelek részéről Brian Orser tanítványa, az EB-10. Ekaterina Kurakova is.

A párosok versenyében a három orosznak van a leginkább esélye a dobogóra állni, közülük is a junior Grand Prix Döntő győztesének, a Panfilova/Rylov kettősnek, majd a JGPF 3. és 4. helyezett párosnak, Akhanteva/Koleshovnak és Artemeva/Nazarychevnek. Az orosz párosozók junior mezőnyének erősségét jól mutatja, hogy a JGPF és az Ifjúsági Olimpia ezüstérmesei, Mukhametzianova/Mironov a junior nemzeti bajnokságon csak a 4. helyet szerezték meg, ezért nem kerültek be a junior VB keretbe. Dobogó közelbe érhet még a JGFP egyetlen nem orosz párosa, Hocke/Kunkel, vagy az amerikai junior bajnokok, Kate Finster és Nagy Balázs.

Végezetül a jégtáncosoknál szintén érdekes küzdelmet láthatunk majd, ott lesznek a junior GPF aranyérmesei, a grúz Kazakova/Reviya, az amerikaiak részéről a JGPF ezüstérmes páros, Nguyen/Kolesnik, vagy az oroszok részéről a JGPF bronzérmesei, Shanaeva/Narizhnyy, és a JGPF 6. helyezett Davis/Smolkin kettős. Érdekességképpen, a párosozókhoz hasonlóan itt sem indul majd a JGPF 4. helyezett orosz kettőse, Khudaiberdieva/Filatov, miután a junior nemzeti bajnokságon a 4. helyen végeztek. Helyettük a hazai verseny ezüstéremesei, Ushakova/Nekrashov indulhat majd. Rajtuk kívül figyelni fogom oéldául a japánok egy éve alakult kettősét, Yoshida/Nishiyamát is, akiknek öröm nézni a fejlődésüket.

Magyar részről a lányoknál Schermann Reginának, és a Marton Villő/Danyil Semko jégtánckettősnek drukkolhatunk :)

Pontozólapok és futási sorrendek itt megtalálhatók: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...