2021. szeptember 22., szerda

Olimpiai kvalifikációs verseny: Nebelhorn Trophy 2021

Nyakunkon a Nebelhorn Trophy, ami a 2022-es Téli Olimpia utolsó kvalifikációs versenye lesz. A kvalifikációs helyek nagy része a 2021-es stockholmi világbajnokságon találtak gazdára, ahol 24 női, 23 férfi, 16 páros és 19 jégtánc hely már kiosztásra került.

A Nebelhorn Trophy-n a férfiaknál 7, a nőknél 6, a párosoknál 3 és jégtáncban 4 helyet osztanak még ki (összesen tehát az olimpián 30-30 női és férfi, 19 páros és 23 jégtánc duó indulhat majd Pekingben).

Egy rövid összefoglaló táblázat, hogy mely országok hány kvótát szereztek már a világbajnokságon, a * pedig azt jelenti, hogy melyik versenyszámban szerezhetnek még kvótát a már meglévő mellé.

Ország Férfiak Nők Párosok  Jégtánc
Ausztria   1* 1  
Azerbajdzsán   1    
Fehéroroszország 1      
Belgium   1*    
Bulgária   1    
Kanada 1* 1 2 3
Kína 1 1 2* 1
Cseh Köztársaság 1 1 1  
Észtország 1 1    
Finnország   1    
Franciaország 1*     1
Németország   1 1 1
Grúzia 1 1    
Nagy-Britannia   1   1*
Magyarország     1  
Izrael 1      
Olaszország 2   2 1*
Japán 3 3 1* 1
Lettország 1      
Litvánia       1
Mexikó 1      
Hollandia   1    
Lengyelország       1
Oroszország 2* 3 3 3
Dél Korea 1* 2    
Spanyolország       1
Svédország 1 1    
Svájc 1      
Ukrajna 1     1
Egyesült Államok 2* 2* 2 3

Fontos szabály, hogy a kvótát szerző versenyző nem saját magának, hanem az országának szerez kvótát (pl. nem biztos, hogy Mark Kondratyuk lesz az orosz induló az olimpián, ő csak a harmadik kvótát szerzi meg az országának).

Az indulók listája itt található: férfiak, nők, párosok, jégtánc. Az "N" betű azt jelenti, hogy nem indul kvalifikációs helyért az adott versenyző, csak "sima" induló - ami akkor teremt rossz helyzetet, ha a kvalifikációért induló versenyző (pl. az osztrák férfiak esetét nézve Zandron) hátrébb végez a kvótáért nem induló honfitársnál (Maierhofer) és lemarad a kvótáról úgy, hogy a honfitárs meg a jobb helyezésével megszerezte volna azt. Reméljük, hogy azért ilyen nem fog előfordulni.

Az élő stream itt érhető el: https://sportdeutschland.tv/videos/eiskunstlaufa részletes időbeosztás itt, az élő eredmények pedig itt.

A magyarok közül Csernoch András, Láng Júlia és Anna Yanovskaya/Lukács Ádám szállnak harcba a kvótáért. Drukkolok nekik, hogy jól szerepeljenek, de a kvótaszerzés nagyon nehéz lesz bármelyiküknek is.

Tippjeim a kvótákra:

Férfiak:  USA (Vincent Zhou), Kanada (Roman Sadovsky), Oroszország (Mark Kondratyuk), Azerbajdzsán (Vladimir Litvintsev), Franciaország (Adam Siao Him Fa), Korea (Sihyeoung Lee), Németország (Paul Fentz) = 7

Nők: USA (Alysa Liu), Olaszország (Lara Naki Gutmann), Svájc (Alexia Paganini), Lengyelország (Ekaterina Kurakova), Ukrajna (Anastasia Shabotova), Ciprus (Emila Zingas) = 6 

Párosok: Kína (Wang/Huang), Spanyolország (Barquero/Zandron), Fehéroroszország (Lukashevich/Stepanov) = 3

Jégtánc: Grúzia (Kazakova/Reviya), Csehország (Taschlerova/Taschler), Finnország (Turkkila/Versluis), Örményország (Garabedian/Proulx-Senecal)

Svédország lehet, hogy - hasonlóan a 2018-as olimpiához - nem használja fel a kvótáit, ezért a nőknél és férfiaknál az első tartalék országot is érdemes lesz majd figyelni.

Jó drukkolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...