2021. október 22., péntek

Skate America 2021 előzetes

Október vége van, ezért elérkezett az első felnőtt Grand Prix verseny ideje! Az idei Világkupa szezon első versenye a Skate America lesz, amelyet Las Vegas-ban, Nevadában rendeznek meg.

A nők versenyében visszalépett az amerikaiak egyik legjobb versenyzője, Bradie Tennell, aki súlyosabb sérülés után nem szerezte még vissza a formáját. Indul viszont Alexandra Trusova, aki a hírek szerint szintén lábsérüléssel bajlódik, meglátjuk, hogy a versenyen hogyan tud teljesíteni és bevállal-e öt, vagy négy négyfordulatos ugrást a kűrjében. Az oroszok közül Daria Usacheva, valamint Kseniia Sinitsyna indul még, mindketten először szerepelnek felnőtt Grand Prix versenyen, egyben ez lesz mindkettejük  első felnőtt versenye. A japánok közül Satoko Miyahara, egymás után negyedik versenyén résztvevő Sakamoto és Yuhana Yokoi indulnak. A szintén sérüléssel bajlódó Young You valamint Yelim Kim vesznek részt Koreából. A lengyel színekben induló Ekaterina Kurakova először indul felnőtt világkupa versenyen. A mezőny tehát nagyon erős lesz, és kíváncsian várom, kik férnek fel a dobogóra.

A férfiknál hárman is terveznek öt négyfordulatos ugrást a kűrjükben: Nathan Chen, Vincent Zhou és Shoma Uno is. Bemutatkozik a felnőtt GP-szezonban az orosz Artur Danielian, aki ugyan GP versenyen nem indult még, de egy Európa-bajnoki 2. hely már van a tarsolyában. Indul Shun Sato is, aki a tegnapi edzésen egy hydroblade-ből a bal karjára és vállára esett, elhagyta az edzést és röntgent készítettek róla, de ha minden igaz, nincsen súlyos sérülése. Indul még a szintén hosszabb sérülés után először versenyző Kevin Aymoz, az olasz Daniel Grassl és a veterán Michael Brezina.

A párosok versenyében minden bizonnyal valamelyik orosz nyakába akasztják majd az aranyérmet és ezüstérmet: indul Boikova/Kozlovskii, Tarasov/Morozov, de Pepeleva/Pleshkov is, akik akár a bronzot is elcsíphetik. Ehhez azért lesz egy-két szava másnak is, pl. az amerikai Calalang/Johnsonnak és Knierim/Fraziernek, vagy az Autumn Classic versenyt megnyerő japán párosnak, Miura/Kiharának is.

A jégtánc versenyében leginkább az lesz érdekes, ki nyeri az amerikai házicsatát, Hubbell/Donohue és Chock/Bates, így egyúttal annak első lépése is, melyik párost fogják első számú amerikainak tekinteni az olimpia felé vezető úton...

A verseny teljes időbeosztása itt elérhető (Magyarország +9 órával van előrébb): https://results.isu.org/schedules/gpusa2021_ColouredTimeSchedule.pdf
A verseny szombaton 13.45-től felvételről lesz az M4 Sporton, illetve érdemes rákapcsolni az Eurosportra és az m4 sport webes felületére is, hogy adják-e élőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...