2021. október 29., péntek

Skate Canada 2021 előzetes

A mai nap, néhány órán belül megkezdődik a Skate Canada Világkupa-verseny, amit a brit-kolumbiai Vancouverben rendeznek meg.
A párosok versenyében nyolc induló lesz, akik közül az olimpiai ezüstérmes kettős, Wenjing Sui/Cong Han győzelme várható. A hazaiak részéről Moore-Towers/Marinaro és James/Radford a Finlandia Trophy után ismét egy versenyen indulnak, kíváncsi vagyok, hogyan fognak ezen a versenyen szerepelni. Az oroszok közül egy pár indul, Pavliuchenko/Khodykin, akiket idén még nem láttunk versenyen. Indul még a Nebelhorn Trophy-n aranyérmes Fabienne Hase/Seegert kettős, valamint az amerikaiak közül Cain/LeDuc. És meghívást kapott Jones/Boyadji is; egész fantasztikus, hogy a 41 éves Zoe Jones még ennyi év után is versenyzik!

A jégtáncosok közül a kanadaiak első számú kettősének, Gilles/Poiriernek a győzelmét lehet várni. Dobogóra várható még az olasz páros, Guignard/Fabbri, valamint a Skate Americán 4. helyet szerző Smart/Diaz is. Bemutatkozik a felnőttek GP mezőnyben az orosz színekben induló, Amerikában edző Davis/Smolkin is, akik az idei Cranberry Cupon nagy pontokkal mutatkoztak be a felnőttek mezőnyében. Ezt elsősorban nem kiugró tehetségüknek lehet köszönni, hanem inkább annak, hogy Diana Davis édesanyja az orosz korcsolya világában egyre nagyobb befolyást szerző Eteri Tutberidze, aki az utóbbi időben egyre többet utazik ki Amerikába, egyengetve lánya karrierjét. Indul még Shanaeva/Naryzhnyy, illetve az amerikaiak közül Carreira/Ponomarenko és Green/Parsons is.

A férfiak mezőnyében Nathan Chen ismét versenyez a Skate America után. A Skate Americához képest itt nem lesz olyan induló, aki technikailag hasonlóan nehéz programokat fog előadni, ezért Chen győzelmére elég nagy összegben lehetne tenni ezen a versenyen. Az amerikaiak közül indul még Jason Brown és Tomoki Hiwatashi. A hazaiak részéről ott lesz Keegan Messing, a tavalyi nemzeti bajnok Roman Sadovsky valamint Conrad Orzel is. Az oroszok részéről Alexander Samarin, Makar Ignatov és Evgeni Semenenko is indul. Nehéz megjósolni, ki tud majd még a dobogóra felállni, szerintem annak lehet a legnagyobb esélye, aki a legtisztábban fut és az is döntő lesz, hogy technikailag kinek milyen nehéz kűrje lesz.

A női mezőny ezen a GP versenyen bomba erős, még úgy is, hogy Rika Kihira visszalépett a versenytől. Rika sajnos egy ideje sérüléssel bajlódik, ezért őt már biztos nem látjuk majd az idei GP Döntőben sem. A Finlandia Trophy-hoz hasonlóan az oroszok közül Valieva, Tuktamysheva és Kostornaia indulnak. Ha igazak a hírek, Kostornaia mind a két programját lecserélte a Finlandia Trophy után (új rövid program: New York, New York, új kűr: Lovely Billie Eilish-től). Ami talán nem annyira meglepő, mert nem volt szerencsés, hogy a rövid programja Khromykh-hoz hasonlóan szintén Beth Hart zenéjére futotta, a kűr pedig vérszegény volt, ami a tesztkorcsolyázás óta sem fejlődött... A japánok részéről Wakaba Higuchi, Mana Kawabe és Mai Mihara indul (Mai kapta Rika Kihira helyét), mind egytől-egyig nagyon jó korcsolyázók. Indul még a koreai Haein Lee, az amerikaiak részéről pedig Karen Chen és a tripla Axel mellett quad Lutz-al is készülő Alysa Liu, akinek Valievához hasonlóan szintén ez lesz a Világkupán történő bemutatkozása. Megjósolni is nehéz, kik állnak majd a dobogón, bár Valieva esélyes (a győzelemre is), akár megismétlődhet a Finlandia Trophy teljes orosz dobogója is, vagy Wakaba Higuchi, Alysa Liu, Karen Chen is odaérhet majd. 

A GP-sorozatra közvetítési joga van az M4Sportnak, de ezen a héten úgy látom, nem lesz a TV-ben közvetítés (a honlapon érdemes lesz követni estétől, hogy lesz-e online stream), viszont az Eurosport Playeren lehet követni a versenyt, vagy a nem legális linkeken (mint a kínai, vagy orosz VK-s oldalak, mint pl ez).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...