2021. november 4., csütörtök

Gran Premio d'Italia 2021 előzetes

Holnap kezdődik a harmadik Világkupa-verseny, a Gran Premio d'Italia, amit az olaszországi Torinoban rendeznek meg. Ez a verseny ugrott be majdnem az utolsó pillanatban a visszalépő kínai GP verseny helyett. Figyelemmel arra, hogy az olaszok 2019. decemberében rendeztek már egy GP Döntőt ebben az arénában, a szűk határidők ellenére szerintem jól meg fogják szervezni a versenyt.

Még mielőtt az olasz versenyről írnék, mindenképp meg kell említeni a mai hírt, hogy Yuzuru Hanyu bokasérülés miatt kihagyja a jövő heti NHK Trophy-t, és ki tudja, mikor látjuk legközelebb versenyezni. Ez a hír napokkal az után jött ki, hogy bejelentette, hogy szeretné az NHK Trophy-n megugrani a négyfordulatos Axelt. Nagyon sajnálom őt, ez már a harmadik novemberi sérülése, amit az elmúlt években szenvedett el a jobb bokája (2017. november elején - szintén olimpiai szezonban - az NHK Trophy edzésén sérült meg a négyfordulatos Lutz-ból, míg 2018. novemberében az orosz GP versenyen sérült meg négyfordulatos Loopból, amit volt "szerencsém" a helyszínen élőben végignézni). Jobbulást kívánok neki és akármikor is tér vissza, visszavárjuk őt.

Yuzu sérülése nagyobb terhet tehet a többi japán versenyzőre, például az olasz GP-n induló, VB-ezüstérmes Yuma Kagiyamára is, valamint a GP Döntőbe jutásra így valakinek nagyobb esélye nyílik majd. A versenyen indul még a 2018-as VB-bronzérmes Mikhail Kolyada, a 2020-as Európa-bajnok Dmitri Aliev, vagy a kétszeres VB-bronzérmes Boyang Jin is, meglátjuk, hogy kik kerülnek majd fel a dobogóra akár közülük.

A nőknél az orosz indulók ugyanazok lesznek, mint a Budapest Trophy-n: Shcherbakova, Khromykh és Samodurova. Kíváncsi leszek, hogy Shcherbakova közelebb kerül-e ahhoz, hogy visszahozza a négyfordulatos ugrását, és hogy Khromykh kiegyensúlyozottan fog-e versenyezni, ő is megugorja-e majd a quadokat, látunk-e esetleg négyfordulatos Salchow-ot, vagy marad a Toe-loopnál. Indul a múlt héten 4. helyezett Mai Mihara is, aki akár két jó programmal dobogós is lehet, de felérhet az érmes helyekre Loena Hendrickx is. A koreaiak közül a Skate Americán 8. helyezett Yelim Kim, illetve a szezonban első versenyén induló Eunsoo Lim is indul.

A párosok versenyében a Skate Canada után ismét indul Wenjing Sui/Cong Han, a néhány nap felkészülés (utazás és átállás) miatt szerintem nem elvárható, hogy kirobbanó programokat fussanak, de még így is a verseny fő esélyesei ők lesznek. Rajtuk kívül dobogóra kerülhet egy jó formában levő Della Monica/Guarise vagy Peng/Jin.

A jégtánc versenyben két év után először láthatjuk GP versenyen Papadakis/Cizeront, akik a verseny esélyesei. Indul még Hubbell/Donohue, akiknek így ez a második GP versenyük lesz a Skate America után, valamint Stepanova/Bukin esélyesek még a dobogóra. Utóbbiakra azért is kíváncsi leszek, mert sérülésből térnek vissza és hosszabb ideje nem láttuk őket versenyezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...