2021. november 22., hétfő

Rostelecom Cup 2021 előzetes

Úgy hozta a sors, hogy az utolsó GP versenyre elutazom és így az arénában követhetem majd az eseményeket. Szerettem volna Yuzuru Hanyunak élőben szurkolni, mert ki tudja, meddig fog még versenyezni, láthatjuk-e még párszor Európában, vagy sem (az olimpia utáni világbajnokság mindig bizonytalan...). Tudtam, hogy rizikós lesz bevállalni az utat, és főleg akkor támadtak bennem kételyek, amikor a repülőjegyet úgy foglaltam le, hogy nem volt lemondható. Pont a repülőjegy vásárlás után néhány nappal érkeztek a hírek Yuzu bokasérüléséről, de akkor már a vízumigénylés is folyamatban volt. Így hát nagyon sajnálom, hogy ő nem lesz ott a versenyen, de a legfontosabb, hogy jobban legyen a bokája. Remélem így is látok néhány szép programot, és talán kicsit több időm lesz várost nézni, Szocsiban úgysem jártam még. Az olimpiai park és maga a jégpálya, ahol a 2014-es olimpiát rendezték, biztosan szép lesz.

A versenyen jó eséllyel lesz orosz győztes mind a négy szakágban. A férfiaknál ha Kolyada nyer és 2. lesz Semenenko, akkor ők ketten bejuthatnak még a GP Döntőbe (Kagiyama, Uno, Zhou és Chen már döntősök). Dobogóra kerülhet még akár még egy orosz, Mark Kondratiuk is, vagy egy jól futó Matteo Rizzo, esetleg egy jó formában levő Kazuki Tomono is (aki 2018-ban szerzett már ezen a versenyen egy bronzérmet). Semenenko ha nem fut annyira jól, 3. lesz és kevesebb lesz az összpontszáma, mint Jason Browné, akkor akár még az amerikai is GP Döntős lehet.

A nők versenyében Kamila Valieva a favorit, Elizaveta Tuktamysheva, egy jól futó Maiia Khromykh vagy akár Loena Hendrickx is dobogóra állhat. A Világkupa Döntő fennmaradó négy helyére Valieva, Tuktamysheva, Khromykh és Kostornaia kerülhet be; ha jól számolom, Loena Hendrickx-nek csak akkor van esélye ott lenni a döntőben, ha 2. helyen végez ezen a versenyen és összpontszámban magasabb pontokat kap Kostornaiánál. Amire maximum csak akkor lehet esélye, ha Tuktamysheva és Khromykh is  alulteljesítenek. 

A párosok versenyében Mishina/Galliamov győzelme várható és dobogóra állhat még a Pavliuchenko/Khodykin kettős, akik ha az 1-2. helyen végeznek, akkor szintén bekerülnek a Döntőbe. Dobogóra állhat még Kadyrova/Balchenko, tehát akár egy teljes orosz dobogó is elképzelhető, de egy jó formában lévő Moore-Towers/Marinaro is odaérhet (bár az idei formájukat tekintve erre kevésbé lehet talán számítani). A GP Döntőbe hatodikként a japán Miura/Kihara juthat be, akiknek jelenleg 24 pontjuk van, ugyanannyi mint az Artemeva/Nazarychev kettősnek, csak magasabb összpontszámuk van.

A Hocke/Kunkel páros visszalépésével Ioulia Chechinina és Magyar Márk erre a versenyre is meghívást kapott, úgyhogy nem fogom itthon felejteni a magyar zászlómat, és mindenképp drukkolok majd nekik.

Végül jégtáncban Sinitsina/Katsalapov győzelme várható, a dobogóra érhet még Guignard/Fabbri és Hawayek/Baker is. A fennmaradó három helyre Sinitsináék, ezüstérem esetén Guignard/Fabbri és a jelenleg 26 ponttal álló Chock/Bates kerülhet még a döntőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...