2021. november 18., csütörtök

Internationaux de France 2021 előzetes

A Világkupa sorozat utolsó előtti állomásához érkeztünk, amit a franciaországi Grenoble-ban rendeznek meg a hétvégén.

Sok-sok év után először lesz magyar induló Világkupa versenyen, miután a párosok versenyében Magyar Márk és Iulia Chtchetinina kapott meghívást erre a versenyre. Sok sikert kívánok nekik! A versenyen a legnagyobb esélyesek a 2019-es világbajnokok, az idei Skate America bronzérmesek, Boikova/Kozlovskii lesznek, felérhet még a dobogóra az olasz GP bronzérmese, Artemeva/Nazarychev, a kanadaiak közül James/Radford vagy a Knierim/Frazier kettős.

Jégtáncban Papadakis/Cizeron természetesen toronymagas esélyesei a versenynek. Velük kapcsolatosan a pontjaikra leszek kíváncsi, hiszen hazai pályán versenyeznek; főleg annak fényében leszek kíváncsi, hogy a jövő héten szintén hazai pályán versenyző Sinitsina/Katsalapov hozzájuk képest milyen pontokat kap majd. Indul még és megválthatja a jegyét a GP Döntőbe Gilles/Poirier és Stepanova/Bukin is, valamint Morozov/Bagin, illetve az amerikaiak közül Carreria/Ponomarenko is az indulók között lesz.

A férfiak versenyében indul az olasz GP győztese, Yuma Kagiyama, aki a könnyebb mezőny miatt itt is aranyesélyes - hozzáteszem, szerencsés, hogy mindkét versenye Európában van és a két GP között a kontinensen maradhatott edzeni. Összehasonlítva pl. Shoma Unoval, akinek a Skate America után karanténban kellett edzenie Japánban, és a mezőny is nehezebb volt, amiben indult Chennel, Zhou-val és az NHK-n eredetileg Yuzuru Hanyu is ott lett volna. Ez azért jelzésértékű, hogy a japán szövetség kit preferál ebben a szezonban. Indul még Shun Sato, aki remélem a Skate Americán elszenvedett vállsérüléséből már teljesen felépült és jól fog itt versenyen. Az oroszok közül Aliev, Mozalev és Danielian indul, akiknek nincs esélyük a Döntőbe bekerülni, Jason Brownnak viszont még van. A hazaiak közül Kevin Aymoz, Romain Ponsart és Adam Siao Him Fa indul, illetve itt lesz még a kanadaiak közül Keegan Messing is. Kevin súlyos sérülésből tért vissza, a Skate Americán nem is tudta bevállalni a kűrt, ezért kíváncsi leszek, hogy fog itt teljesíteni.

Végül a nők mezőnyében a jelenlegi világbajnok Anna Shcherbakova győzelmére lehetne tippelni, GP Döntőbe kerülhet még Alena Kostornaia is, illetve indul még az oroszok közül Kseniia Sinitsyna. A múlt heti Cup of Austria nyertese, Wakaba Higuchi lesz a legerősebb japán versenyző ebben a mezőnyben (ő egy gyönyörű rövid programot futott múlt héten egy tripla Axellel, bár a kűr nem sikerült olyan jól). A koreaiak részéről Haein Lee és a szintén a múlt heti Cup of Austrián induló és ott 2. helyet szerző Yeonjeong Park vesz részt a versenyen. Az amerikaiak közül itt lesz az idén első GP versenyén induló Mariah Bell, illetve a Skate Canadán csak 10. helyet elért Karen Chen is.

A versenyt az Eurosport 1 és 2 is közvetíti a hétvégén, a teljes indulói lista és pontozólap itt található: http://www.isuresults.com/results/season2122/gpfra2021/index.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...