2019. november 7., csütörtök

Cup of China előzetes

Holnap, azaz pénteken megkezdődik a Cup of China, és a legtöbb rövid program a délelőtt, kora délután lesz, így sajnos sok mindent nem fogok tudni élőben követni. A szombat viszont már biztatóbbnak tűnik :)

A férfiak versenyét szerintem a hat GP verseny közül itt a legnehezebb megtippelni, mert a mezőny kb. kétharmada képes a dobogón végezni akkor, ha mindkét programban jól futnak, illetve attól függően, ki ront többet...Boyang Jin, Keegan Messing, Keiji Tanaka, Matteo Rizzo, Camden Pulkin, Junhwan Cha és Andrei Lazukin is dobogóra esélyes lehet. Úgyhogy ezt a versenyt ilyen szempontból érdekes lesz nézni. Hosszú kihagyás után - utoljára a Téli olimpián szerepelt nemzetközi versenyen - tér vissza Han Yan ezen a versenyen, akit csak azért nem tettem a dobogó esélyesek közé, mert egyáltalán nem tudni milyen formában van mostanában. Kifejezetten várom, hogy láthassam őt, hiányzott a mezőnyből.

A nők versenyében Anna Shcherbakova, Elizaveta Tuktamysheva, Young You versenyezhet leginkább az érmekért, de ezen a GP versenyen indul először Satoko Miyahara is, akinek viszont nem tudom hogy állnak most az ugrásai, így őt nem igazán tartom annyira esélyesnek a dobogóra. De sok minden előfordulhat itt is. Ha Tuktamysheva és You között fog eldőlni az ezüstérem sorsa, aki a jobb helyen végzet, nagy eséllyel be is jut majd a GP Döntőbe.

A párosok versenyében a világbajnok óta először láthatjuk Wenjing Suit és Cong Hant, úgyhogy őket nagyon várom már, hogy láthassam! Az ezüstéremre a Peng/Jin kettősnek lehet leginkább esélye, míg a bronzéremért folyó verseny talán nyitottabb lesz - Della Monica/Guarise lenne esélyes, de egy hete nem mutattak annyira jó formát az IceLab versenyen, ott van Efimova/Korovin, Ryom/Kim vagy akár Ilyushechkina/Bilodeau is.

A jégtánc versenyben az aranyért folyó küzdelem Chock/Bates és Sinitsina/Katsalapov között fog eldőlni, és kérdés, hogy a nem annyira oroszbarát bírói panellel képesek lesznek-e Sinitsináéknak nyerniük Chockék előtt, vagy egyértelműen az amerikaiaknál áll majd a zászló? A harmadik helyre talán a legesélyesebb Fournier Beaudry/Sorensen, esetleg Hawayek/Baker.

Röviden ennyit a verseny előzetesről, hajrá a versenyzőknek!

~BB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...