2019. november 1., péntek

Internationaux de France előzetes


Telik az idő, a mai nap megkezdődik a harmadik Grand Prix verseny is, amit a franciaországi Grenoble-ban tartanak meg. 

A hazai versenyzők részéről több visszalépés is történt, először Adrien Tesson, majd a nők mezőnyében a tegnapi sorsolást követően Laurine Lecavelier is úgy döntött, hogy nem indul el.
Ezen a versenyen mutatkozik be idén nemzetközi versenyen Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron, akiktől a mai edzésen láttam részleteket már a ritmustáncukból és a kosztümjüket is viselték:


forrás: Europe on Ice

Ki fognak lógni a mezőnyből ezzel az aerobic óra programmal, az biztos.

A jégtáncban egyébként Chock/Bates-nek és az olaszokat, Guignard/Fabbrinak lehet még a legnagyobb esélye a dobogóra.

A párosok versenyében ha Mishina/Galliamov olyan jól fut majd, mint a Finlandia Trophy-n, akkor nehéz lesz bárkinek is megszorongatnia őket. A dobogóra érhet még Pavliuchenko/Khodykin, Cain/LeDuc, de két jó futással esetleg Denney/Frazier is odaérhet majd valamelyik dobogós helyezésre.

A férfiak versenyében Nathan Chen és Shoma Uno mindenképpen a legfőbb éremesélyesek, és a dobogóra felérhet még Kevin Aymoz is, ha jól fut, mert megkapná akkor a hazai pályán az erős pontokat. Ezen a versenyen debütál a felnőtt GP mezőnyben a junior világbajnok Tomoki Hiwatashi, és az oroszok 23 éves versenyzője, Anton Shulepov is. Itt indul Alexander Samarin is, aki ezúttal is nehéz ugrásokkal készül és ha azokat nagyjából sikerül megcsinálnia, neki is lehet esélye a dobogóra. Az oroszok harmadik versenyzője a mezőny legidősebbje, a 32 éves Sergei Voronov.

A nők versenyében orosz csatára lehet számítani Alina Zagitova és Alena Kostornaia között. Kostornaia ezúttal nemcsak a kűrben tervez két tripla Axelt, hanem a rövid programba is tervezi beletenni, amiket ha sikerül megugrania - minden más elemmel együtt - akkor Zagitovának sem lenne sok esélye megverni őt, hiszen neki nincsen 3A-ja, se négyfordulatosa, és az a néhány pont, amiben komponensekben még többet kapna, nem lenne elég arra, hogy a technikai pontszámból eredő hátrányát lefaragja. Azonban nagyon rizikós a rövid programba beletenni a 3A-t, és Kostornaia a tegnapi edzésen szenvedett is az ugrással, ami után elég kétségbeesetten hagyta el az edzést. A kűrben nem kevésbé rizikós, úgy hogy kettő van az ugrásból. Emiatt bármilyen nagyobb hibázás esetén Zagitova nyerhet itt is. Mindenesetre érdekes lesz követni a kettejük közötti küzdelmet. Dobogóra érhet még Kaori Sakamoto vagy Wakaba Higuchi is, az amerikaiaktól pedig Mariah Bell.

A verseny ma, 14:40 perckor kezdődik a férfiak rövid programjával és az m4sport.hu streamelni fogja az egész versenyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...