2019. november 21., csütörtök

NHK Trophy előzetes

A Grand Prix sorozat legutolsó állomásához érkeztünk és nagyon röviden leírnám a várakozásaimat a versennyel kapcsolatosan. 

A nők versenyében a dobogóra leginkább esélyesek Alina Zagitova, Rika Kihira és Alena Kostornaia, valamilyen sorrendben. Ha mindhárman érmes helyen végeznek, bejutnak a döntőbe és bejut Bradie Tennell is hatodikként. Rika Kihira az edzésen 4S-t mutatott be és a kűrben a tervezett elemei között is szerepel, de az eddigi próbálkozásai nem igazán voltak sikeresek, és hiányosak is voltak. Emellett a szezon eleje óta a 3Lz-ot sem tette bele a programjába mert kicsit fájt tőle a lába, és nem tudni, hogy itt beleteszi-e ez az ugrást majd a kűrbe. Alena Kostornaiának nagy esélye van az aranyéremre, ha sikerülnek a tripla Axelei, de ahhoz az ugrásoknak mennie kell. Alina Zagitovának két teljesen tiszta programra lesz szüksége hiányos ugrások nélkül az aranyhoz, meglátjuk, hogy jelenleg milyen formában van.

A férfiak versenyében az egyértelmű esélyes Yuzuru Hanyu, akivel nagyon remélem, hogy minden rendben lesz ezen a versenyen (és nemcsak ezen, mindegyiken), főleg tekintve, hogy az elmúlt két évben a második Grand Prix versenyén sérült le úgy, hogy kénytelen volt hónapokat kihagyni. A cél a Grand Prix Döntőbe jutás, ahol utoljára 2016-ban szerepelt (és nyerte meg zsinórban negyedszerre).
A dobogóra többen is esélyesek, de talán leginkább Jason Brown és Kevin Aymoz azok, akik odaérhetnek egy érmes helyezésre - és egyúttal a GP Döntőbe is jegyet válthatnak. Brown sok ugráselemben nem hibázhat, mert nem olyan anyagerős programja van, mint sok más korcsolyázónak. A dobogóra érhet még Sota Yamamoto, aki egy nagyon ambíciózus, három négyfordulattal teli kűrt fog bemutatni. Sota példaképe Yuzuru és szenior nemzetközi versenyen először lesz lehetősége vele együtt versenyezni. Tekintve, hogy Sota 2016-ban majdnem kénytelen volt befejezni a pályafutását egy nagyon súlyos sérülés miatt, ez egy óriási dolog lehet számára, hogy visszatért, négyfordulatosokat ugrik és hazai GP versenyen szerepelhet.
Ignatov múlt héten jól szerepelt hazai versenyen, de nehéz dolga lesz néhány nap után Japánban is ugyanolyan jól teljesíteni. Ettől függetlenül ha dobogóra kerül, matematikailag ő is esélyes még a GP Döntőre, csakúgy, mint Boyang Jin (és Nam Nguyen, de neki egy szemernyi esélye van csak azzal, hogy mind Brownnak, Aymoznak és Ignatovnak se szabad dobogóra kerülnie, amire az esély elég kicsi). Indul még a junior világbajnok Hiwatashi, a veteránok, Voronov és Bychenko, vagy a kanadiaktól Roman Sadovsky is.


Gyönyörű élben korcsolyázás Yuzurutól a mai edzésen
forrás: (x)

A párosok versenyében Sui/Han az esélyes, mögötte Mishina/Galliamov érhet oda a dobogóra és érdekes lesz, hogy Moore-Towers/MarinaroDella Monica/Guarise, esetleg más szerezhet-e majd érmet. Moore-Towersék ha a 3. helyen végeznek, akkor pontegyenlőség alakul ki köztük és Tarasováék között, és akkor juthatnak Döntőbe, ha minimum 210.58 az összpontszámuk. Mishina/Galliamovnak pedig pontszámtól függetlenül egy 4. hely is elég lenne a továbbjutásra. Érdekes lesz a párosok versenye is, az biztos!

Végezetül jégtáncban a fő esélyes természetesen Papadakis/Cizeron, mögötte Stepanova/Bukin és az olaszok, Guignard/Fabbri szerezhetnek még leginkább érmet. Az NHK Trophy után továbbjutók a döntőbe a franciék, az oroszok és a 26 pontos Chockék lehetnek. Meglepetésre itt kell legkevésbé számítani.

Röviden ennyit a verseny előzeteséről, jó szurkolást kívánok!


Így fog kinézni a kiss and cry az NHK Trophy-n. Rendkívül ízléses és ötletes, mint Japánban mindig.
forrás: (x)

~~BB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kis műkorcsolya történet - Nők

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok arról, hogyan ismerkedtem meg a műkorcsolyával és hogyan követtem sokáig a sportágat, de rájöttem...